Οικονομία

11 Απριλίου 2024 18:07

ΕΚΤ - Επιτόκια: Στον “πάγο” για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Διάβασέ μου το...

Την απόφαση να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

ΕΚΤ - Επιτόκια: Στον “πάγο” για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση
-

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια, όπως αναμένονταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό της επιτόκιο διατηρείται στο 4%.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εκτίμησή του για τις μεσοπρόθεσμες του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός συνέχισε να μειώνεται, οδηγούμενος από τον χαμηλότερο πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων και των αγαθών. Τα περισσότερα μέτρα του υποκείμενου πληθωρισμού μειώνονται, η αύξηση των μισθών μετριάζεται σταδιακά και οι επιχειρήσεις απορροφούν μέρος της αύξησης του κόστους εργασίας στα κέρδη τους. Οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν περιοριστικές και οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων συνεχίζουν να επιβαρύνουν τη ζήτηση, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι εγχώριες πιέσεις τιμών είναι ισχυρές και διατηρούν τον πληθωρισμό των τιμών των υπηρεσιών σε υψηλά επίπεδα.


Ειδήσεις σήμερα:

“Rodos Week” : Voucher σε τουρίστες που έφυγαν από το νησί λόγω της φωτιάς

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Τέμπη: Όλα τα ηχητικά είναι στη Δικαιοσύνη, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση

Τσίπρας: Η πολιτική δεν είναι μόνο TikTok - Ο Σόιμπλε ήθελε να κρύψει τα λάθη του


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ