Οικονομία

29 Μαρτίου 2020 10:27 Τελευταία ενημέρωση : 29 Μαρτίου 2020 21:35

Γεωργιάδης: δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος φέτος

Διάβασέ μου το...

Παράταση για τουλάχιστον ακόμη δύο εβδομάδες, των μέτρων που ισχύουν έως τις 6 Απριλίου, προανήγγειλε ο Υπ. Ανάτπυξης. Τι είπε για το μακροπρόθεσμο όφελος για την οικονομία από τα αυστηρά μέτρα.

Γεωργιάδης: δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος φέτος
-

 

«Δεν θα υπάρχει πασχαλινή έξοδος, αυτό είναι καλό να το λέμε από τώρα για να ξέρουν όλοι τι θα γίνει, καθώς τουλάχιστον μέχρι τότε θα ισχύσουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Κυριακής. 

Όπως ανέφερε ο Υπ. Ανάπτυξης, δεν θα επιτραπεί με μια τέτοια έξοδο να «χαλάσει» η κατάσταση στην χώρα σε ότι αφορά την εξάπλωση της επιδημίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα και στα διόδια.

Υποστήριξε δε ότι τα αυστηρά μέτρα και η αποτελεσματικότητα τους λειτουργούν, εκτός των άλλων, θετικά και για την εικόνα της οικονομίας και της χώρας για την «επόμενη ημέρα», καθώς –και σε ότι αφορά τον τουρισμό- η Ελλάδα αναδεικνύεται ως μια ασφαλής χώρα, η οποία παίρνει έγκαιρα όποια μέτρα χρειάζεται».

Σε ότι αφορά το voucher για τους δικηγόρους και άλλους επιστημονικούς κλάδους, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μελετάται αύξηση του ποσού στα 800 ευρώ. Παράλληλα, ο Υπ. Ανάπτυξης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «όψιμο ενδιαφέρον και κροκοδείλια δάκρυα», λέγοντας ότι εκείνος απαξίωσε τους επιστήμονες με «το κίνημα της γραβάτας», ενώ στράφηκε και κατά των διαμαρτυρόμενων νομικών, λέγοντας «ξεχνούν τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που τους στέρησε το 75% του εισοδήματος τους»..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ