Οικονομία

22 Οκτωβρίου 2019 12:31 Τελευταία ενημέρωση : 22 Οκτωβρίου 2019 21:13

Σκυλακάκης: υπό μελέτη το μέρισμα σε απόστρατους

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και το ενδεχόμενο νέων ελαφρύνσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σκυλακάκης: υπό μελέτη το μέρισμα σε απόστρατους
-

Ο υφυπουργός Οικονομικών για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που φέρουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να δρομολογεί τη διανομή μερίσματος στους απόστρατους εντός του Δεκεμβρίου, απάντησε ότι πρόκειται για «προθέσεις και όχι αποφάσεις».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», διευκρίνισε ότι «γενικώς όλα αυτά τα θέματα αν δεν καταγράψουμε την πορεία του προϋπολογισμού δεν έχουμε καμία ανακοίνωση να κάνουμε».

«Πρέπει να δούμε και την εκτέλεση των εσόδων του Οκτωβρίου με κάποια ανάλυση, να κάνουμε τις προβλέψεις γιατί ο προϋπολογισμός έχει έσοδα που εισπράττονται και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

«Το "κλειδί" του να πετύχει η οικονομική πολιτική γενικότερα και να γίνουν οι ελαφρύνσεις είναι να υπάρξει απελευθέρωση των επενδύσεων, είναι βασικός στόχος του προϋπολογισμού» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αποναρκοθέτηση από τα τεράστια εμπόδια για τις επενδύσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ από το 2020, «καθώς θα υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης», παραπέμποντας στην ένταξη περισσότερων περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Σημείωσε, επίσης, ότι έχουμε μείωση μιας μονάδας των ασφαλιστικών εισφορών για τη μόνιμη απασχόληση με «μεγάλο δημοσιονομικό κόστος 260 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Υπενθύμισε, δε, ότι θα υπάρξει και «βελτίωση φορολογικής κλίμακας που αφορά τους μισθωτούς και περιλαμβάνει και τα παιδιά με αύξηση του αφορολόγητου».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν σχεδιάζονται νέες ελαφρύνσεις σε συνταξιούχους και μισθωτούς, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «το θέμα είναι να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο».